srce-vatreno-1


sretno-vatreni-2

Nacionalni dan borbe protiv raka maternice "Dan mimoza"./21.01.2015.U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za zdravstvo i Hrvatske lige protiv raka obilježen je Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice godine javnozdravstvenom kampanjom pod nazivom "Dan mimoza".
Nacionalni dan prevencije raka vrata maternice i ginekoloških tumora tradicionalno se obilježava treću subotu u mjesecu, a njime ujedno počinje i Europski tjedan borbe protiv raka vrata maternice.

Članovi Lige, zajedno s volonterima, na štandu na Trgu Petra Preradovića u subotu 17. siječnja 2015. u vremenu od 10:00 do 14:00 sati dijelili su građanima edukativne materijale i prodavali grančice mimoza po simboličkim cijenama koja je zaštitni znak ove akcije humanitarnog karaktera.
Mimoza je odabrana upravo iz razloga što u mnogim narodima ona predstavlja simbol žene, emancipacije, slobode i osjećajnosti.

Ravnateljica Doma zdravlja Zagreb – Centar dr.sc. Antonija Balenović, dr.med. je rado sudjelovala i podržala ovu hvalevrijednu akciju te za Dnevnik HRT1 izjavila: „ da još uvijek premalo ljudi,a posebno mladih znaju o ovim bolestima i da se ovakve vrste akcija moraju još godinama održavati".

Nalazite se ovdje: Home Događanja Nacionalni dan borbe protiv raka maternice "Dan mimoza"./21.01.2015.