srce-vatreno-1


sretno-vatreni-2

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja održana utrka "Maksimirski Minus Zwei cener"

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja u parku Maksimir 02.04.2016.g održana je jedinstvena kros utrka „Maksimirski Minus Zwei cener" u organizaciji Atletskog kluba Maksimir u suradnji sa Zagrebačkim dijabetičkim društvom i Domom zdravlja Zagreb – Centar.
Aktivno je sudjelovalo oko 50 djelatnika DZZ-Centar koje smo navikli gledati u ambulantama, a sada su svojim prisustvom pomogli u promociji zdravog načina života i uživanja u prirodi. Samu kros utrku u dužini od 8 kilometara završili su oni najuporniji, a DZZ-Centar posebno je ponosan na svoje djelatnike, predvođene ranateljicom doc.dr.sc. Antonija Balenović, dr.med., od kojih su neki postigli iznimno dobre rezultate. Ukupni poredak krosa možete vidjeti OVDJE ili preuzeti OVDJE, a tabelu sa poretkom djelatnika DZZ-Centar OVDJE.
U ženskoj konkurenciji prva je na cilj stigla Katica Rumbočić iz AK Sljeme ispred Lane Kapor iz ZADI i Nikoline Sok iz AK Maksimir. Kod muškaraca prvi je Ivica Mucak iz AK Rudolf Perešin, drugoplasirani je bio Silvio Grđan, a treće mjesto zauzeo je Matthew Garret (USA), zbog kojeg je utrka imala i međunarodni karakter. Kako je utrka bila i medijski podržana prenosimo što drugi mediji pišu o utrci
http://3sporta.com/maksimirskim-minus-zwei-cenerom-obiljezen-svjetski-dan-zdravlja/ 
https://www.facebook.com/maksimirskicener/#!/maksimirskicener/timeline

Osim promocije kroz kros utrku odvijale su se i druge aktivnosti, patronažna služba DZZ-Centar je vršila mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi te edukaciju posjetitelja čime su podizali razinu svjesti i brige za zdravlje. Spomenute aktivnosti su vođene na dva punkta, mjeren je RR i GUK kod 119 osoba. Raspon starosti osoba kod mjerenja GUK-a je bio od 26 do 82 godine, prosječna dob 58 godina, izmjerena je najveća vrijednosti od 13,9 mmol/l. Kod mjerenja RR raspon starosti je bio 36-81 godinu, prosječna dob 61 godinu, a najveća vrijednost mjerenog tlaka je bila 170/110.

Moramo spomenuti da je ova kros utrka imala sponzore, tvrtke MediLab i Novo Nordisk su svesrdno pomogle da se ovo događanje što kvalitetnije i bolje prezentira i dopre do što više posjetitelja.

logotipovi

Utrka

Nalazite se ovdje: Home Vijesti Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja održana utrka "Maksimirski Minus Zwei cener"