srce-vatreno-1


sretno-vatreni-2

Dan liječničkih karijera u Republici Hrvatskoj

U sklopu Dana liječničkih karijera u Republici Hrvatskoj, koji će se održati 10.lipnja 2016. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Dom zdravlja Zagreb - Centar predstavit će svoj program poticajnih mjera zapošljavanja liječnika u Republici Hrvatskoj. Tim želimo pružiti uvid budućim i sadašnjim liječnicima u mogućnosti koje pruža rad u Domu zdravlja Zagreb - Centar.


Dan pružanja mogućnosti odlaska liječnika izvan Hrvatske ili?

Upravo obrnuto, organizacijom Dana liječničkih karijera u Republici Hrvatskoj želimo pružiti uvid budućim i sadašnjim liječnicima u mogućnosti koje pruža Republika Hrvatska. Želimo pružiti mogućnost svim poslodavcima koji imaju različite poticajne mjere zapošljavanja liječnika da svoje programe predstave svim zainteresiranima te da ih na taj način privuku u svoju ustanovu.

IMG 4614

Zašto sudjelovati na Danu liječničkih karijera?

Pristupom Hrvatske Europskoj uniji, svakodnevno smo suočeni s odlaskom liječnika u druge zemlje, u potrazi za kvalitetnijim standardom života za sebe, svoju obitelj te za profesionalnim napredovanjem. Iako se trenutno nalazimo u gospodarskoj, ekonomskoj i socijalnoj krizi smatramo da većina mladih liječnika zapravo ne zna te nije imala priliku saznati koje su sve mogućnosti unutar hrvatskog zdravstvenog sustava. Upravo zbog toga, želimo omogućiti svim zainteresiranim poslodavcima pružanje informacija o mogućnostima zapošljavanja studentima medicine i liječnicima koji će prisustvovati ovom događanju.

Koga pozivamo na sudjelovanje?

Na Dan liječničkih karijera pozivamo sve zdravstvene i nezdravstvene ustanove koje zapošljavaju liječnike. Događaju će prisustvovati studenti medicinskih fakulteta, mladi liječnici i ostali dionici sustava zdravstvene zaštite. Svoje mogućnosti zaposlenja mogu predstaviti klinike, klinički bolnički centri, opće i županijske bolnice, privatne poliklinike, istraživačke i farmaceutske kompanije, zavodi, oružane snage i drugi u čijem je interesu zaposlenje na ovaj način obrazovanog kadra. Pozivamo sve Vas koji imate što ponuditi liječnicima te koji biste željeli podijeliti vlastite informacije i iskustva s ostalim sudionicima te drugim zainteresiranim posjetiteljima.

Hoće li „Dan karijera" sadržavati i stručnu komponentu?

Uz izložbeni dio, predviđeni su i blokovi predavanja koji bi obuhvatili segmente vezane uz sve što liječnike očekuje prilikom "izlaska" na tržište rada. Teme koje ćemo pokriti su mogućnosti razvijanja karijere u akademskom smjeru, proces prijave na pripravnički staž te specijalističko usavršavanje, profesionalno usmjeravanje na razini izbora specijalizacije, osnove pisanja znanstvenih radova, predstavljanje specijalističkih programa, pisanje životopisa, intervju za posao, poticajne mjere za ostanak i rad u Hrvatskoj, iskustva onih koji rade izvan RH, perspektive, procjene i planove vezane za budućnost hrvatskog zdravstva. U program će biti uključene i različite stručne radionice te okrugli stolovi vezani uz probleme hrvatskog zdravstvenog sustava.

IMG 4624

Kada i gdje je previđeno održavanje Dana liječničkih karijera u RH?

Predviđeno vrijeme održavanja je 10. lipnja 2016.g. (petak) od 9 do 19 sati u zgradi dekanata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 3, 10 000 Zagreb.

Sve informacije o samom događanju možete pročitati na webu: www.mef.unizg.hr/lijecnicke-karijere

Link za prijavu http://www.mef.unizg.hr/lijecnicke-karijere/?page_id=10

Hrvatska liječnička komora boduje aktivno sudjelovanje na simpoziju sa 9, a pasivno sa 7 bodova!!!

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
DLK program
Plakat
Letak
Stomatološki letak

Plakatjpeg-1
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Dan liječničkih karijera u Republici Hrvatskoj