srce-vatreno-1


sretno-vatreni-2

Povelja HKDM za doprinos unaprjeđenju dentalne djelatnosti dodijeljena doc.dr.sc. Antoniji Balenović

U zagrebačkom Hotelu Esplanade 18. i 19. ožujka održan je znanstveno-strukovni kongres 'S praktičarima otvoreno o praksi 10'
Kongres već desetu godinu za redom organizira Hrvatska komora dentalne medicine. Na kongresu sudjeluju hrvatski i strani stručnjaci iz područja dentalne medicine koji će razmjeniti svoja praktična iskustva.

Na otvorenju su dodijeljene Povelje Hrvatske komore dentalne medicine za doprinos unaprjeđenju dentalne djelatnosti koje su ove godine dobili ravnateljica Doma zdravlja Centar-Zagreb, doc.dr.sc. Antonija Balenović i ravnatelj Zdravstvenog učilišta u Zagrebu, prof. Hrvoje Odak.

Ravnateljica Doma zdravlja Centar Zagreb, doc.dr.sc. Antonija Balenović, istaknula je kako se i u njezinoj ustanovi pridaje velika pozornost obrazovanju doktora dentalne medicine, kako bi poboljšali kvalitetu svojih usluga.

"Već sam tri godine ravnateljica ravnateljica Doma zdravlja Centar-Zagreb. To je najveći dom zdravlja u Republici Hrvatskoj. Imamo preko 70 stomatoloških ordinacija, a u zadnje tri godine uredili smo i novom opremom opremili 16 ordinacija", rekla nam je doktorica Balenović.

Predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine, dr. Hrvoje Pezo, istaknuo je kako Komora teži da Hrvatska i grad Zagreb postanu centar izvrsnosti u stomatologiji.

"Imamo dobre komunikacijske kanale s Ministarstvom zdravstva, a otvaramo komunikacijski kanal i s Ministarstvom turizma i trudimo se da se prepozna kvaliteta hrvatske stomatologije. Ona je zapravo već prepoznata, zauzeli smo jedno od bitnih mjesta u Europi. Rezultat toga je da je dentalna medicina Republike Hrvatske jedan od najvećih izvoznika. Imamo podatke da preko milijardu kuna godišnje izvozi usluge u zemlje u okruženju. To je jedan potencijal koji moramo iskoristiti. Danas se puno priča o zdravstvenom turizmu, te odgovorno tvrdim da su doktori dentalne medicine i dentalni tehničari postali pioniri u zdravstvenom turizmu. Pokazali smo da se znamo i možemo pozicionirati na europskom tržištu", zaključio je dr. Pezo.

Izvor: http://www.nezavisni.hr/hrvatska-stomatologija-po-kvaliteti-zauzima-vazno-mjesto-u-europi/

27032017 b
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Povelja HKDM za doprinos unaprjeđenju dentalne djelatnosti dodijeljena doc.dr.sc. Antoniji Balenović