srce-vatreno-1


sretno-vatreni-2

TREĆE IZDANJE UTRKE „MAKSIMIRSKI MINUS ZWEI CENER“ TRČANJEM PROTIV DEPRESIJE I DRUGIH ZDRAVSTVENIH PROBLEMA

Treće izdanje utrke " Maksimirski Minus Zwei Cener" održao se u subotu, 1. travnja 2017. godine, s početkom u 11.00 sati u parku Maksimir. Događaj je organizirao Atletski klub Maksimir  u suradnji s Domom zdravlja Zagreb -  Centar i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo "Dr Andrija Štampar", pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića , Gradske skupštine Grada Zagreba, Gradske četvrti Maksimir, Veleučilišta Velika Gorica, Parka prirode Maksimir, ZOO Zagreb, PD Matice Zagreb i Modus Health Card.

Najljepša utrka grada Zagreba organizirala se povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja , a cilj joj je bio promocija zdravog načina života i uživanja u prirodi.
Trčanjem možemo poboljšati raspoloženje pojedinca, zaštititi se od stresa, ali i  povoljno utjecati  na  depresiju, poremećaj koji je svake godine u porastu po broju oboljelih. Utrkom želimo naše građene motivirati da usvoje rekreaciju kao stil života i zdravu naviku koja će unaprijediti njihovu kvalitetu života", istaknula je doc. dr. sc. Antonija Balenović, dr. med., ravnateljica Doma zdravlja Zagreb – Centar, koja je i sama sudjelovala u utrci, kao i 90 djelatnika Doma zdravlja Zagreb – Centar koji su svojim primjerom željeli potaknuti građane na važnost brige o vlastitom zdravlju.
Osim glavne kros utrke od osam kilometara, organizirala se i utrka za građane od dva kilometra. Kako bi se u cijeli događaj uključili i oni najmlađi u društvu, s ciljem usvajanja zdravih životnih navika već od malih nogu, organizirana je i dječja utrka u kojoj su sudjelovala sva djeca vrtićke dobi, kao i učenici nižih razreda osnovnih škola.
Svi rezultati dostupni su na stranicama stotinke: Glavna utrka 8 km i Utrka građana 2 km
Pobjednice glavne kros utrke od osam kilometara i utrke građana od dva kilometra peharima i medaljama je nagradio ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", dr. Zvonimir Šostar, dok je pobjednike glavne kros utrke od osam kilometara i utrke građana od dva kilometra peharima i medaljama nagradila ravnateljica Doma zdravlja Zagreb – Centar, doc. dr. sc. Antonija Balenović, dr. med.
Patronažne sestre Doma zdravlja provodile su mjerenja koja su uključivala određivanja vrijednosti krvnog tlaka, glukoze u krvi, pulsa, zasićenosti krvi kisikom, opseg struka i bokova, indeksa tjelesne mase, tjelesne visine i težine. Dobivene nalaze antropometrijskih mjerenja analizirali su liječnici Doma zdravlja Zagreb - Centar i davali savjete sudionicima. Ispunjavale su se i ankete procjene rizika za nastanak kroničnih nezaraznih bolesti sa svrhom identifikacije rizičnih faktora za zdravlje. Mjerenjima je prisustvovalo oko 120 sudionika. Sudionici su dobili i savjete nutricionista koji djeluju u sklopu Savjetovališta za prehranu pri Domu zdravlja Zagreb Centar. Savjetovanju su se priključili i psiholozi Doma zdravlja Zagreb – Centar budući da je ove godine obilježavanje Svjetskog dana zdravlja posvećeno i borbi protiv depresije

Što drugi mediji pišu o utrci možete vidjeti na linkovima:
http://3sporta.com/odrzano-trece-izdanje-maksimirskog-minus-zwei-cenera/
https://www.facebook.com/maksimirskicener/

salvus logo

Nalazite se ovdje: Home Vijesti TREĆE IZDANJE UTRKE „MAKSIMIRSKI MINUS ZWEI CENER“ TRČANJEM PROTIV DEPRESIJE I DRUGIH ZDRAVSTVENIH PROBLEMA