srce-vatreno-1


sretno-vatreni-2

DOM ZDRAVLJA ZAGREB - CENTAR I OVE JE GODINE SUDJELOVAO NA SAJMU PRAVO DOBA 50+

Na Zagrebačkom velesajmu od 17. do 19. svibnja 2018. održan je sajam Pravo doba – Sajam za zrele generacije.
Uzimajući u obzir trend rasta udjela generacija 50+ u ukupnom stanovništvu Republike Hrvatske, Sajam je organiziran s ciljem podizanja društvene svijesti o važnosti promicanja zdravog i aktivnog starenja.

1

Sajam je otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa svojim suradnicima, prof.dr.sc Anom Stavljenić Rukavina, pročelnikom Ureda za zdravstvo Grada Zagreba dr.sc Vjekoslavom Jeleč, dr.med. i brojnim drugim.

2

PRAVO DOBA 50 + je jedinstveni projekt u Hrvatskoj mjesto je na kojem se nudi zabava, edukacija, rekreacija, zdravstveni pregledi i savjetovanja, ali i govori o temama i problemima s kojima se susreću starije generacije, a tiču se življenja u zreloj dobi.

3

Dom zdravlja Zagreb Centar i partneri referentno su mjesto Grada Zagreba u Europskom partnerstvu za inovacije u području aktivnog i zdravog starenja i kontinuirano stručno djeluje sa ciljem procjene rizika za nastanak kroničnih nezaraznih bolesti.

4

Stručni timovi Doma zdravlja Zagreb Centar, liječnici, nutricionistica, medicinske sestre i tehničari obavljali su niz pretraga i pregleda: mjerenje tjelesne težine, visine, indeksa tjelesne mase, krvnog tlaka, šećera u krvi, zasićenost periferne krvi kisikom, spirometrija, opseg struka, opseg bokova, ispitivanje sluha, ispitivanje vida, pregled kože, EKG s očitanjem , mjerenje udjela masnog tkiva, savjetovanje sa nutricionistom i završna konzultacija sa liječnikom.

5

Ovim putem zahvaljujemo i Salvusu d.o.o. na donaciji trakica za mjerenje šećera u krvi.
Nalazite se ovdje: Home Vijesti DOM ZDRAVLJA ZAGREB - CENTAR I OVE JE GODINE SUDJELOVAO NA SAJMU PRAVO DOBA 50+