srce-vatreno-1


sretno-vatreni-2

Sporazum o suradnji MEF-a i Doma zdravlja Zagreb - Centar

U petak 17. listopada 2014. u 13,00 sati, u staroj vijećnici Medicinskog fakulteta, Šalata 3, Zagreb, održala se svečanost potpisivanja ugovora o suradnji između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Doma zdravlja Zagreb - Centar.
Ugovorom se uređuju međusobni odnosi vezani na izvedbu nastave na sveučilišnim preddiplomskim, diplomskim te poslijediplomskim studijima iz obiteljske medicine, ali i nastava iz drugih specijalnosti koje djeluju u sklopu Doma zdravlja Centar.

Nadalje, uređuju se i odnosi vezano uz tečajeve trajne izobrazbe, obavljanje znanstveno-istraživačkog i stručnog rada, specijalističko usavršavanje znanstvenih novaka i osnivanje zajedničkih centara sa specifičnim ciljevima. Fakultet i Dom zdravlja Centar planiraju surađivati na programima znanstvenih istraživanja u području biomedicine i zdravstva, što će zasigurno doprinijeti da se suvremene metode u provođenju zdravstvene zaštite ranije i kvalitetnije implementiraju u svakodnevnoj praksi i u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Ugovorom se planiraju popularizirati sve djelatnosti primarne zdravstvene zaštite, koje predstavljaju temelj zdravstvene zaštite svakog pojedinca (obiteljska medicina, ginekologija i pedijatrija u primarnoj zdravstvenoj zaštiti), što bi posljedično trebalo potaknuti da veći broj kvalitetnijih kadrova koji su dugoročno zainteresirani za stručni, ali i za znanstveno-nastavni angažman, svoju karijeru zamišlja izvan okvira sveučilišnih kliničkih bolnica, a time doprinosi razvoju struke unutar zdravstvenih ustanova u nadležnosti lokalne uprave.
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Sporazum o suradnji MEF-a i Doma zdravlja Zagreb - Centar