srce-vatreno-1


sretno-vatreni-2

Kongres „SUPORTIVNA TERAPIJA ONKOLOŠKIH BOLESNIKA“

Zaklada onkologija u suradnji sa Kliničkim centrom Crne Gore organizirala je 02.-04. 10. 2014. u Budvi II. regionalni kongres o SUPORTIVNOJ TERAPIJI ONKOLOŠKIH BOLESNIKA.
Među aktivnim sudionicima ovoga kongresa bili su ugledni specijalisti različitih struka koji se bave onkološkim bolesnicima, te liječnici obiteljske medicine i medicinske sestre iz većine država u regiji, a bez kojih kvalitetnu potpornu terapiju u onkoloških bolesnika nije moguće provoditi. Naglašena je važnost što ranijeg prepoznavanja prvih znakova nuspojava i komplikacija prouzročenih širenjem bolesti ali i samim terapijskim postupcima te slijedom toga značaj pravodobno primijenjene i adekvatne suportivne terapije. Na taj način bolesnicima se zasigurno poboljšava kvaliteta života, a prema najnovijim spoznajama često i produžuje razdoblje preživljenja.

S ponosom ističemo da su kao predavači na kongresu sudjelovali i liječnici DZZ-Centar, liječnica obiteljske medicine dr.sc. Venija Cerovečki-Nekić dr.med. sa usmenim izlaganjem, a naše liječnice mr.sc. Aida Jelaska spec. obiteljske medicine i Kosjenka Juran dr.med. liječnica u Palijativnom timu Doma zdravlja Centar su i dobile nagrade za svoje poster prezentacije.

Ravnateljica
Dr.sc. Antonija Balenović, dr. med.
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Kongres „SUPORTIVNA TERAPIJA ONKOLOŠKIH BOLESNIKA“