srce-vatreno-1


sretno-vatreni-2

Promocija knjige "PET/CT - klinička primjena"

Zaklada Onkologija i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) pripremili su za tisak i objavu knjigu - udžbenik "PET/CT - KLINIČKA PRIMJENA" urednika: Dr.sc. Antonije Balenović, Prof.dr.sc. Mirka Šamije, Prof.dr.sc. Renate Dobrila-Dintinjana i Prof.dr.sc. Svjetlane Grbac- Ivanković.

Promocija će se održati u srijedu 26.11.2014.g. u 16.00 sati u Knjižnici HAZU-a, Strossmayerov trg 14, u Zagrebu

pet ct largeZaklada Onkologija i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) pripremili su za tisak i objavu knjigu - udžbenik "PET/CT - KLINIČKA PRIMJENA" urednika: Dr.sc. Antonije Balenović, Prof.dr.sc. Mirka Šamije, Prof.dr.sc. Renate Dobrila-Dintinjana i Prof.dr.sc. Svjetlane Grbac- Ivanković.
Udžbenik je prihvaćen od Povjerenstva za izdavačku djelatnost Sveučilišta u Rijeci gdje je nominiran za različite kolegije i predmete Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Radi se o prvom sveobuhvatnom djelu u Hrvatskoj u kojem je ova iznimno važna dijagnostička metoda, posebice u području onkologije, vrlo iscrpno i temeljito obrađena. Uz urednike značajan doprinos kvaliteti ovog štiva dalo je trideset dvoje renomiranih domaćih i međunarodnih suradnika, specijalista nuklearne medicine, radiologije, kliničke onkologije, interne medicine, pedijatrije, dermatologije, kirurgije te inženjera fizike i biologije, kao i stručnjaka javnog zdravstva.

Ova knjiga - udžbenik osim što predstavlja veliki korak u znanstveno medicinskoj publicistici, također ima važnu ulogu u edukaciji studenata i liječnika kliničara te samim time direktan značaj u liječenju bolesnika.
Rukopis od 520 stranica, 180 fotografija i 50 tabličnih prikaza pozitivno su ocijenili i za tisak preporučili sljedeći recenzenti:
Akademkinja Vida Demarin, prof. dr. sc. Damir Dodig, prof. dr. sc. Antica Duletić Načinović, doc. dr. sc. Josip Joakim Grah, prof. dr. sc. Sergej Hojker i prof. dr. sc. Stjepko Pleština.
Nalazite se ovdje: Home Vijesti Promocija knjige "PET/CT - klinička primjena"